Get Adobe Flash player

Recomandari urostomie


RECOMANDARI PENTRU INGRIJIREA UROSTOMEI

 • Urostoma dumneavoastra NU este sterila! Spalati stoma, tegumentele peristomale cu apa si sapun neutru, apoi uscati asa cum procedati cu restul corpului.
 • Puteti face baie sau dus cu punga aplicata sau fara punga. Nu se poate garanta ca in timpul imbaierii stoma nu va evacua materii fecale, dar atunci cand veti cunoaste ritmul eliminarilor Dvs. zilnice veti putea alege momentul potrivit din zi in care sa faceti baie fara punga aplicata. In caz ca ati ales sa faceti baie/dus fara punga trebuie sa uscati bine pielea inainte de a aplica noua punga.
 • Evitati folosirea uleiurilor sau cremelor pentru baie, pentru ca acestea pot compromite aplicarea sigura a pungii. Este posibila producerea unor usoare sangerari la nivelul stomei atunci cand faceti toaleta acesteia. Acest lucru este NORMAL.
 • Firele de par de la nivelul pielii peristomale trebuie rase periodic. In acest timp, stoma va fi protejata cu un servetel de hartie de toaleta.
 • ATENTIE! Beti multe lichide zilnic – 6-8 pahare de apa sau ceai vor mentine urina limpede si cu un scazut potential de infectie. Unele alimente pot da un miros neplacut urinei: sparanghel, usturoi, peste, ceapa, etc. Acest lucru nu inseamna renuntarea totala la aceste alimente.
 • Resturile de mucus in urina sunt ceva NORMAL. Daca acest lucru va ingrijoreaza, beti si mai multe lichide si asigurati-va ca mucusul nu blocheaza eliminarea urinei.
 • Momentul optim pentru schimbarea pungii este dimineata inainte de a bea lichide sau la cel putin trei ore de la o ingestie de lichide. Cand este foarte cald, folosirea unei huse de bumbac pentru punga va ajuta la evitarea aparitiei iritatiei pielii sub colacul colector datorita transpiratiei.
 • ATENTIE! Pungile colectoare trebuiesc golite cand sunt pline o treime!
 • Retineti denumirea, diametrul, tipul de punga si tipul de adeziv protector pe care le folositi! Asigurati-va permanent cu necesarul de pungi pentru doua saptamani, ca o masura de singuranta a intarzierii comenzii Dvs.
 • Este esential sa stiti ca exista personal specializat in ingrijirea persoanelor purtatoare de stoma. Stomaterapeutul Dvs. va va arata si recomanda tipul de punga cel mai potrivit.
 • Cand calatoriti luati cu Dvs. cateva pungi de rezerva si pastrati „trusa de urgenta” la indemana.

NU VA TEMETI SA PUNETI INTREBARI! SUNTETI O PERSOANA UNICA, IAR RASPUNSURILE LEGATE DE REINTEGRAREA PROFESIONALA SI SOCIALA VOR FI SPECIFICE PENTRU DVS. SI PENTRU SITUATIA DVS.!

NU EZITATI SA NE CERETI AJUTORUL IN SITUATIA IN CARE AVETI NELAMURIRI PRIVITOARE LA INGRIJIREA STOMEI SAU A APLICARII SACULUI COLECTOR !

SPECIALISTII FIRMEI NOASTRE VA STAU LA DISPOZITIE, PRECUM SI SPECIALISTII ASOCIATIEI PURTATORILOR DE STOMA CUTANATA DIN ROMANIA CU SEDIUL LA ADRESA:
Str. Culmea Veche, Nr. 14 (colt cu str. Negustori), Sector 3, Bucuresti 0305392, Tel.: 021-3113461, 021-3113463. De luni pana vineri intre 9 si 17.